Kursstigen i Sveberg Swingklubb

SWINGKURS 
 
Nybegynner & Litt Øvet:
På dette kurset starter vi med å lære å finne takten i musikken, ta steg til musikk og ikke minst bevege oss til musikken. Lære grunnsteg og grunnfigurer, samt ulike bevegelser til forskjellig musikk i variert tempo. Man er kanskje ikke riktig klar for konkurransegulvet etter ett grunnkurs, men man kan DANSE. Det fokuseres mye på å mestre enkle figurer med god teknikk. Husk at det er basisen som danner grunnlaget for all bra dans, og for å bli en dyktig danser.

Litt øvet:
På dette kurset vet du hvem det er som fører og hvem som blir ført i dansen. De enkleste basic figurene fungerer uten problemer, og du har fått flyt i dansen selv om antallet av figurer (turer) er noe begrenset. Vi jobber videre med føringsteknikk og med individuell dans for både jentene og guttene (fotsteg/fotkombinasjoner, bruk av armer, bevegelse, m.m), samt at vi tar frem noen nye figurer. 

Øvet :
På dette nivået føler alle seg at de behersker det grunnleggende i dansen fra grunnkursene og vil ha nye og flere figurer. På dette kurset lærer de å mestre høyere tempo samt  tilpasning av dansen til musikken (musikktolkning).

Videregående (N4):
Før å gjøre dansen enda mere morsommere vil vi på dette nivået fokusere mye på musikk tolkning. Dvs lære å legge dansen mye mere inn i musikken. Figurene som undervises har høyere vanskelighetsgrad og bærer preg av spenstig rock`n roll. På dette kurset er det mulig å danse med fast partner hvis ønskelig.

Show og konkuranse parti:
Dette kurset er for de som virkelig ønsker å opptre sammen og for andre. Her vil det lages koreografier fra kjente musikaler,  samt egenproduserte show og oppvisninger.  De som ønsker å ta dansen ytterligere steg opp vil på dette partiet få mulighet til å delta i dansekonkurranser. Dette krever fast dansepartner. Klubben vil gi parene all nødvendig veiledning og hjelp til å perfeksjonere dansen sin. Fast partner kreves.
 
Ta kontakt hvis dere ønsker ytterligere informasjon om kursstigen.