Nivåer i Jazz Dance

Jazz Nivå 2
Timene bygges opp med en grundig struktur; generell oppvarming, teknikkøvelser, styrkeøvelser på gulv og til slutt større bevegelser over gulvet som igjen settes sammen til ulike dansekombinasjoner. Musikken som brukes er pop, soul, R&B og funk. Det legges vekt på danseglede og uttrykk, i tillegg til at elevene skal få god kjennskap til grunnleggende jazztrinn, som pas de bourré, kicks og piruetter med mer. Annbefalt klassetrinn er fra 3 trinn.

Jazz Nivå 3,4 og 5
I disse timene vektlegges teknikk, bruk av senter og skape en god holdning som kjennetegner en sterk og korrekt danser, danseglede og dynamikk.
Timens struktur er bygget opp av en grundig oppvarmingsdel med teknikkøvelser og styrke, mes den andre del av timen gjøres det større bevegelser over gulv som igjenn settes sammen til ulike danse kombinasjoner. Musikken som brukes er  pop, soul, R&B og funk. kurs. Musikktempo økes en del fra nivå 2. Annbefalt klassetrinn er fra 5. trinn og oppover.

Jazzdans er en flott treningsform som kan brukes til underholdning/showdans og som en selvstendig scenisk uttrykksform der koreografi, musikk og dans smelter sammen.

Nivåer - Jazz 

Nivå - 2   På dette nivået vil man gå igjennom og terpe på grunnteknikken til den sitter. Enkle danse koregrafier og morsomme trinn variasjoner til dagens kjente topp hits gjør denne timen til en artig opplevelse.

Nivå - 3 
Dette nivået er mer avansert enn nivå 2. Her vil man bli utfordret blant annet med å kombinere flere jazzstiler. Tempoet økes betraktlig i  forhold til litt øvet nivå.
På dette nivået forventes det at grunn teknikken sitter slik at man har fokus på nye bevegelser etc. Her vil det undervises i røffe koregrafier som fenger de fleste. Elevene på dette nivået bør ha trent noe jazz/streetjazz el. tidligere.

Nivå 4 og 5
Tar dansen på et høyere nivå og her har elevene danset i flere år. Her vil undervisningen legge vekt på rene linjer kombinert med koordinasjon og det rytmiske. Her vil det bli energiske, kraftfulle og sensuelle dansekombinasjoner (MTV-style)..

Jazzdans stilen er inspirert av mange ulike danseformer, da spesielt hip-hop, funk etc og andre kommersielle danseformer. Musikken vil vareiere fra rolige rytmer til r&b, pop, hip-hop og techno.

Nivå 6 og 7

Klubbens høyeste nivå med mange erfarne dansere. Disse timene vektlegges teknikk, bruk av senter å skape en god holdning som kjennetegner en sterk og korrekt danser, danseglade og dynamikk. Timens struktur er bygget opp av en grundig oppvarmingsdel med teknikkøvelser og styrke, mens den andre del av timen gjøres det større bevegelser over gulv som igjen settes sammen til ulike å danse koreografier. Flere av danserene fra disse gruppene er også med i klubbens show grupper. Erfaren instruktør som lager flotte koreografier og sette sammen dansegrupper og lager danseshow.

Show & Konkurranse parti
Klubbens eliteklasse innen dans. Klassen lærer koreografier som egner seg til eksterne show samt innenfor både jazz og hiphop sjanger.. Kravet for å være med er at de deltar på minimum nivå 4 og oppover.  Elevene ønsker å delta på show og lignende som representanter for Sveberg Danseklubb. Gruppa kan maks bestå av 10 stk. Danseinstruktør bestemmer hvem som kan delta i denne gruppa. Krevende time, instruktør må selv danse på høy nivå. Kunne lage tøffe koreografier og sette sammen ulike dansegrupper til større show. Denne gruppa skal være i stand til å reise rundt å kjøre show ved forespørsel.

 

Jazz nivå 2 - Vårsvetten i Bruket Kulturhus 2015